Typische eigenschappen van het sterrenbeeld Waterman:

Vriendelijk en humanitair
Eerlijk en trouw
Origineel en vindingrijk
Onafhankelijk en intellectueel

Maar aan de andere kant…

Eigenzinnig en weerbarstig
Dwars en onvoorspelbaar
Kil en te onthecht

Algemene eigenschappen van het sterrenbeeld Waterman

Watermannen hebben van nature sterke en aantrekkelijke karakters. Er zijn twee hoofdtypes: de eerste is de verlegen, zachte en geduldige Waterman en de andere is de uitbundige, levendige, exhibitionistische Waterman, die de diepte van hun persoonlijkheid verhullen onder een dekmantel van frivoliteit. Maar beide typen hebben een sterke wil en zijn op hun eigen manier erg krachtig.

Mensen met als horoscoop Waterman hebben vaak sterke overtuigingen, maar omdat ze de waarheid hoog in het vaandel hebben, zijn ze meestal eerlijk genoeg om zelfs van hun meest stellige mening te veranderen als er overtuigend bewijs is dat ze het bij het verkeerde eind hebben gehad. Ze hebben een brede visie die verschillende factoren samenbrengt in één geheel, en ze kunnen beide kanten van een kwestie zien zonder te twijfelen over welke kant ze moeten kiezen.

Daarom zijn ze onbevooroordeeld en tolerant tegenover andere zienswijzen. Dat komt omdat ze de redelijkheid van een argument kunnen inzien, zelfs als ze het niet voor zichzelf willen aanvaarden. Ze staan open voor de waarheid, ongeacht waar die waarheid vandaan komt, en ze zijn bereid om van iedereen te leren.

Beide typen zijn humaan, eerlijk, serieus, sympathiek, verfijnd, soms etherisch en idealistisch, al wordt deze laatste eigenschap getemperd door een bezonnen praktischheid. Ze zijn vlug van begrip, actief en volhardend zonder zelfassertief te zijn, en ze kunnen hun gedachten goed verwoorden met logica, bescheidenheid en een vleugje droge humor.

Ze zijn bijna altijd intelligent, kernachtig, duidelijk en logisch. Veel Watermannen hebben een sterke verbeeldingskracht en zijn paranormaal intuïtief. Het Aquarius-tijdperk, dat nu gaat beginnen, wordt dan ook zeer verwelkomd in paranormale kringen omdat de mensheid in deze tijd een grootse spirituele ontwaking zal ervaren. Filosofie en het spirituele kan voor sommige Watermannen gevaarlijk zijn, omdat ze daardoor tot een ‘ivoren toren’-bestaan gedreven kunnen worden, waarbij ze diep nadenken over abstracties die weinig relevant zijn voor het leven.

Maar aan de andere kunnen wetenschappelijk ingestelde Watermannen er gebaat bij zijn om hun wetenschappelijke overtuigingen te combineren met hun verlangen naar de universele erkenning van de broederschap van de mensheid, en om wetenschappelijk onderzoek te doen om hun filantropische idealen om de mensheid te dienen te vervullen. Wanneer ze door een dergelijk doel worden geïnspireerd, zijn ze tot zoveel devotie in staat, dat ze zichzelf helemaal kunnen uitputten of zelfs hun gezondheid kunnen schaden.

Beide typen moeten zich af en toe even terugtrekken en tijdelijk einzelgänger te worden. Ze zijn dol op gelegenheden om over diepgaande wijsheden na te denken of op meditatieretraites te gaan. Zelfs in hun omgang met anderen zijn ze extreem onafhankelijk en weigeren ze de massa te volgen. Ze hebben er een hekel aan wanneer anderen zich met hen bemoeien, hoe goed het ook bedoeld is, en zullen alleen hulp aanvaarden als ze het zélf willen. Ze hebben normaal gesproken goede smaak qua kunst, muziek en toneel en zullen ook talent hebben op het gebied van de schone kunsten, met name toneel.

Het sterrenbeeld Waterman in relaties

Ondanks de vaak intens magnetische, behulpzame en open persoonlijkheid van de meer extroverte soort Waterman, en hun verlangen om de mensheid te helpen, maken beide typen niet makkelijk vrienden. Soms lijken ze op anderen neer te kijken en doen ze maar weinig moeite om contact te leggen met mensen die ze niet echt interessant vinden.

Ze geven zichzelf niet zo makkelijk – misschien komt dat wel omdat ze mensen daar te goed voor kunnen inschatten – en soms worden ze als kille personen gezien. Maar als ze eenmaal besluiten dat iemand hun vriendschap of liefde waard is, dan kunnen ze een bijna hypnotische en onweerstaanbare geestelijke aantrekkingskracht op hen uitoefenen en zullen ze volhardende vrienden of geliefden worden, die bereid zijn om alles op te offeren voor hun partners en hen voor de rest van hun leven trouw zijn.

Maar soms worden ze emotioneel teleurgesteld omdat ze door hun eigen hoge persoonlijke idealen vaak erg veel van anderen kunnen eisen – té veel. En als iemand ze voor de gek houdt, zullen ze woedend zijn en de tegenpartij nooit vergeven.

Het sterrenbeeld Waterman en werk

Mensen met als horoscoop Waterman werken het beste in groepprojecten, maar wel onder de voorwaarde dat ze een leidende positie hebben. Ze voelen zich één met de natuur en hun passie voor kennis en de waarheid maakt dat ze bewonderenswaardige wetenschappers kunnen worden, voornamelijk in de astronomie of geschiedkunde.

Ze kunnen ook heel goed zijn in fotografie, radiografie, elektronica, luchtvaart, computers enz. Eigenlijk alles wat maar technisch en modern is. Maar hun progressieve neigingen kunnen zich ook uiten in hun schrijftalent, met name in poëzie, en de radio en tv, of als welzijnswerkers en leraren.
Sommigen kunnen het maken als entertainer en zullen goed kunnen acteren (dankzij hun gave om anderen na te doen). Dankzij hun goede smaak kunnen het ook goede musici worden. Watermannen die meer paranormaal begaafd zijn kunnen ook helingsgaven hebben, zeker om degenen met mentale problemen te helpen.

De mindere eigenschappen van het sterrenbeeld Waterman

De mindere eigenschappen van mensen met als horoscoop Waterman zijn onder meer hun fanatieke excentriciteit, eigenzinnige egotisme, overmatige onthechting en hun neiging om zich aan het leven en de maatschappij te onttrekken, en ook hun neiging om extreem dogmatisch te zijn in hun opvattingen. Watermannen kunnen de grootste vijand of de grootste vriend van de mensheid zijn.

In bepaalde omstandigheden – bijvoorbeeld wanneer een doel waar ze heel erg in geloven steeds wordt tegengewerkt – kunnen ze hun openheid van geest verliezen, terwijl dat juist een van de meest aantrekkelijke kwaliteiten van de Waterman is. Zijn ze gedesillusioneerd, dan kunnen ze ook hun integriteit opgeven en vervallen in loze beloften, achterhoudendheid en sluwheid. Kokende woede en wrok, extreme botheid of (nog erger) een gespannen, dreigende stilte die plots in extreme woedeaanval kan veranderen – dat hoort allemaal bij de negatieve kant van de Waterman. Dit kan zich ook uiten in een aanhoudende haat voor hun vijanden die kan uitbreiden naar misantropie voor de hele mensheid.

Mogelijke gezondheidsproblemen voor de Waterman

Het sterrenbeeld Waterman gaat over de benen (van de knieën tot de enkels) en de bloedcirculatie, dus mensen die onder dit teken geboren worden kunnen makkelijk last krijgen van hun benen en enkels, zoals krampen. Ook kunnen ze last hebben van zenuwproblemen en van winderigheid, diarree, oedeem, kropgezwellen en dronkenmanswaanzin. Watermannen die van sterke drank houden kunnen dit dan ook het beste vermijden.

Nog meer feitjes over het sterrenbeeld Waterman

Houdt van…
•Vechten voor (goede) doelen
•Dromen over de toekomst en plannetjes maken
•Denken over het verleden
•Goed gezelschap
•Lol hebben

Heeft een hekel aan…
•Loze beloften
•Extreme eenzaamheid
•´Gewone´ dingen
•Mensen die hen (of anderen) nadoen
•Idealistisch

Mogelijke problemen en oplossingen voor het sterrenbeeld Waterman

Probleem: Je buitengesloten voelen.
Oplossing: Probeer je menselijkheid te uiten door mensen te aanvaarden zoals ze zijn en niet teveel op hun tekortkomingen te letten.

Probleem: Je lijkt altijd de boot te missen wat liefde betreft.
Oplossing: Probeer eens niet zo extreem voorzichtig te zijn met je emoties, want je zult merken dat dit je beperkt en je hierdoor niet kunt zijn wie je eigenlijk wilt zijn.

Probleem: Je lijkt altijd betere baantjes of promoties op het werk te missen.
Oplossing: Leer om je positieve eigenschappen in te zetten bij team- en groepswerk, want door de einzelgänger uit te hangen zul je niet veel bereiken.

Probleem: Je lijkt ongebruikelijk snel en vaak ziek te worden.
Oplossing: Als je de emoties die diep in je borrelen onderdrukt, kan dit zich uiten in fysieke aandoeningen. Probeer je gevoelens te uiten, maar doe het met tact.

Write A Comment