Kippensoep is een van de dingen die ik soms wel miste sinds ik vegetariër ben. Heerlijk verarmend op een koude winterse dag, en troostend als je snipverkouden bent…

Gelukkig is er ook vegetarische kippenbouillon! Zonder kip natuurlijk, maar wel mét kippensmaak. Ik ontdekte het bij supermarkt WholeFoods toen ik in de VS woonde. Ik bestel het tegenwoordig bij iHerb.com, een van mijn favoriete webshops. 

Met wat soepgroente maak je in een handomdraai heerlijke verse kippensoep die niet van echt te onderscheiden is. En ineens zijn er veel meer mogelijkheden qua recepten want alles waar kippenbouillon voor nodig is, kun je nu maken zonder aan de smaak af te doen. Ik maak er ook heerlijke Surinaamse saotosoep mee!

Er zijn twee merken die allerlei lekker zijn, dus ik zou aanraden om allebei te bestellen om te kijken welke je lekker vindt.

1. Better Than Bouillon

 
Deze bouillonpasta zit in een glazen pot. Dat maakt het pakketje zwaar dus wil je gebruik maken van de goedkope verzendoptie van $4, dan raad ik aan slechts één pot per bestelling te nemen. Anders zit je zo over de gewichtslimiet van 2 kilo heen. Mijn man vindt deze het lekkerst en hij vindt het makkelijker koken omdat je het beetje bij beetje kunt doseren. 

2. Not-Chick’n van Edward & Sons

In een pakje zitten acht bouillonblokjes. Een pakje weegt niet zwaar, dus je kunt hier makkelijk een heleboel van bestellen zonder over de gewichtslimiet te gaan. Ik vind deze bouillonblokjes juist iets lekkerder en ook eenvoudiger te doseren. Voor een kopje heldere bouillon (als tussendoortje) heb je maar een half blokje nodig. 

Drie tips nog als je bestelt bij iHerb:

1. Bestel je voor het eerst, gebruik dan couponcode NIJ698 voor $5 korting!

2. Hou je bestellingswaarde onder de €25 om douanekosten te vermijden. Je bent al snel goedkoper uit met twee losse bestellingen met een lagere bestelwaarde zolang je maar de goedkoopste verzendoptie kiest.

3. Kies voor AirMail zonder tracking. Dan is de verzending slechts $4. De Belgische en Nederlandse postdiensten zijn betrouwbaar genoeg om de extra kosten voor tracking overbodig te maken.  


Update:
Het Nederlandse merk Bio Today heeft bij o.a. AH nu ook een nep-kippenbouillon! Makkelijker en goedkoper dan bestellen uit de VS natuurlijk. Jammer genoeg vind ik hem niet lekker dus ik blijf de Not-Chick’n bestellen, maar het is wel het proberen waard.

Write A Comment