Typische eigenschappen voor het sterrenbeeld Weegschaal:

Diplomatisch en hoffelijk
Romantisch en charmant
Makkelijk in de omgang en sociaal
Idealistisch en vredelievend

Maar aan de andere kant…

Besluiteloos en veranderlijk
Goedgelovig en beïnvloedbaar
Flirterig en genotzuchtig

Algemene eigenschappen van het sterrenbeeld Weegschaal

Het sterrenbeeld Weegschaal is het enige onbezielde teken van de zodiak; alle andere tekens vertegenwoordigen mensen of dieren. Veel moderne astrologen zien dit teken als het meest gewenste zodiakale type omdat het de zenit van het jaar vertegenwoordigt, het hoogtepunt van de seizoenen, wanneer de oogst van al het harde werk van de lente wordt binnengehaald.

Er hangt een zekere ontspannenheid in de lucht wanneer de mens geniet van de laatste zomerzon en de vruchten van zijn inspanning. Weegschalen behoren ook tot de meest beschaafde van de twaalf zodiakale persoonlijkheden en zien er vaak goed uit. Mensen met als horoscoop Weegschaal zijn elegant, charmant, hebben goede smaak, zijn van nature vriendelijk, zachtaardig, en ze houden van schoonheid, harmonie (zowel in muziek als sociale omgang) en het genot dat deze dingen brengen.

Ze hebben kunnen goed kritisch nadenken en kunnen een stapje terugnemen om onpartijdig te kijken naar complexe kwesties. Maar ze dulden geen tegenspraak van iemand die het niet met hen eens is, want wanneer ze eenmaal een conclusie hebben bereikt, zijn ze ook echt overtuigd van de waarheid ervan. Een van hun gebreken dat ze niet goed met kritiek kunnen omgaan en veel goedkeuring nodig hebben. Maar hun karakters zijn over het algemeen gebalanceerd, diplomatisch en zelfs getemperd.

Mensen die geboren zijn onder het sterrenbeeld Weegschaal kunnen de behoeften van anderen goed aanvoelen en hebben de gave – die zo nauwkeurig is dat het aan het helderziende grenst – om de emotionele behoeften van hun metgezellen te begrijpen en ze tegemoet te komen met hun eigen aangeboren optimisme. Als je even met een Weegschaal hebt gesproken, voel je je vanzelf weer beter. Het zijn hele sociale mensen. Ze verafschuwen wreedheid, hatelijkheid, vulgariteit en hebben een hekel aan conflicten tussen mensen, dus ze doen hun best om met iedereen om hen heen samen te werken en compromissen te sluiten. Hun ideaal is dat hun kennissenkring of zelfs de maatschappij in het algemeen op één lijn zitten en in harmonie leven.

Ze zijn eerder artistiek van geest dan intellectueel, al zijn ze meestal te bescheiden en gebalanceerd om te avant-garde te zijn bij hun artistieke ondernemingen. Ze hebben een goed waarnemings- en observatievermogen en dankzij vermogen om kritisch te denken – waarmee ze zowel hun eigen inspanningen als die van anderen goed kunnen beoordelen – werken ze vanuit integriteit.

Lees voor meer inzicht in jezelf de diepgaande persoonlijke geboortehoroscoop, je jaarhoroscoop 2017, de gratis ascendanthoroscoop of Chinese horoscoop.

Het sterrenbeeld Weegschaal in relaties

In hun persoonlijke relaties tonen mensen van het sterrenbeeld Weegschaal begrip voor het perspectief van de ander en proberen ze geschillen op te lossen met compromissen, en vaak zijn ze bereid om beschuldigingen tegen hen ten onrechte te aanvaarden om een relatie te redden. Ze zijn zo dol op het andere geslacht dat ze soms losbandig kunnen zijn, en soms zijn ze zo romantiek dat ze zelfs sentimenteel worden.

Maar hun huwelijken hebben een goede kans van slagen omdat ze het vaak een samenkomst van ‘gelijke geesten’ is. De aanhoudende vriendelijkheid van de Weegschaal voor zijn partner verzacht al het leed dat de laatste kan voelen als ze onenigheid hebben. Een partner van een weegschaal zal ook niet snel klagen dat hij of zij zich niet begrepen voelt, want de Weegschaal is vaak de meest empathische van alle tekens en het meest bereid om de tekortkomingen van de geliefde te tolereren.

Lees ook de liefdeshoroscoop 2017 om te ontdekken wat het komende jaar voor jou te bieden heeft, de partnervergelijking om te kijken hoe het tussen jullie klikt of doe de tarot relatielegging.

Mindere eigenschappen van het sterrenbeeld Weegschaal

Een onderontwikkelde Weegschaal kan frivool, flirterig en oppervlakkig zijn. Ze kunnen veranderlijk zijn en besluiteloos, ongeduldig, saai, conventioneel en timide, zo makkelijk in de omgang dat ze willoos zijn, worden nooit boos wanneer het in omstandigheden beter is om op z’n minst wat geïrriteerdheid te tonen. En toch kunnen Weegschalen anderen ook ineens versteld doen staan met een plotselinge woede-uitbarsting.

De genotzucht van mensen onder het sterrenbeeld Weegschaal kan tot extravagantie leiden. Mannelijke Weegschalen kunnen roekeloze gokkers worden, en vrouwelijke Weegschalen extravagante, jaloerse vrouwen met een gat in hun hand, die hun rijkdom en talenten verkwisten door hun extreme enthousiasme voor de doelen die ze nastreven. Beide seksen kunnen grote roddelaars worden. Een kenmerk van dit teken is een onverzadigbare nieuwsgierigheid die hen verleid om elk sociaal schandaal binnen hun kringen uit te pluizen.

Het sterrenbeeld Weegschaal op het werk

Mensen van het sterrenbeeld Weegschaal kunnen verrassend energiek zijn, al houden ze niet van grof, vuil werk. Hoewel sommige Weegschalen bescheiden tevreden zijn, zijn anderen extreem ambitieus. Door hun afkeer voor extremen zijn het goede diplomaten, maar misschien geen goede partijpolitici, omdat ze gematigd zijn in hun meningen en zich te goed kunnen inleven in het perspectief van een ander. Ze kunnen succesvol worden als administrateurs, advocaten (ze hebben een sterk gevoel voor gerechtigheid, al zeggen cynici vaak dat dit een handicap is in het recht), antiekhandelaren, ambtenaren en bankieren, omdat ze betrouwbaar met andermans geld kunnen omgaan.
Sommige mensen met als horoscoop Weegschaal hebben een gave voor modedesign of het ontwikkelen van nieuwe cosmetica; anderen zullen goed tot hun recht komen als componisten, critici, schrijvers, inrichters, welzijnswerkers, taxateurs of managers in de vermaaksindustrie. Sommigen zetten zich filantropisch in voor de mensheid met veel zelfdiscipline en fantastische resultaten. Weegschalen kunnen succesvol zijn als speculanten, omdat ze het optimisme en vermogen hebben om te herstellen van financiële tegenslagen.

Meer weten over welk beroep bij je past? Doe dan de beroepshoroscoop!

Mogelijke gezondheidsproblemen voor de Weegschaal

Het sterrenbeeld Weegschaal gaat over het lendengebied, de lage rug en de nieren. Mensen die geboren worden onder dit teken moeten daarom voorzichtig zijn met hun rug en spit, omdat ze snel problemen kunnen hebben met hun nieren en blaas. Ze moeten zich niet teveel tegoed doen aan eten en drank, want met name dit laatste kan hun nieren beschadigen.

Meer feitjes over het sterrenbeeld Weegschaal

Houdt van…
De fijnere dingen van het leven
Delen
Levenslustigheid
Tederheid

Heeft een hekel aan…
Geweld
Onrecht
Bruutheid
Een modeslaaf zijn

Mogelijke problemen en oplossingen voor de Weegschaal

Probleem: Vaak verstrikt raken in situaties die weinig diepgang hebben en niets toevoegen aan jou of de ander.
Oplossing: Probeer niet te doen alsof je bepaalde gevoelens hebt als je ze echt niet hebt, en probeer een manier te vinden om je gracieus uit een relatie te werken. Bezint eer gij begint!

Probleem: Je merkt dat je jezelf eigenlijk niet zo mag en een ander het niet tevreden kunt stellen.
Oplossing: Als je leert om jezelf tevreden te stellen zonder dat anderen iets tekort komen, dan kunnen je een ander tevredenstellen.


Probleem:
Jij wordt helemaal gek van situaties waar anderen amper door verstoord raken.
Oplossing: Probeer meer innerlijke zekerheid te ontwikkelen door spirituele kracht en bewustzijn.

Probleem: Het gevoel hebben dat je niets waard bent en dat je anderen tot last bent.
Oplossing: Probeer meer eigenwaarde te ontwikkelen door het positieve in je natuur te uiten en je elitaire, klassenbewustzijn te laten zien.

Deze uitgebreide horoscoop over het sterrenbeeld Weegschaal werd geschreven door Michael van Astrology Online.

Write A Comment