Typische eigenschappen van het sterrenbeeld Tweelingen:

Past zich makkelijk aan en is veranderlijk
Openhartig en gevat
Intellectueel en welsprekend
Jeugdig en levendig

Maar aan de andere kant…

Nerveus en gespannen
Oppervlakkig en inconsistent
Sluw en te nieuwsgierig

Algemene eigenschappen van het sterrenbeeld Tweelingen

Mensen die geboren zijn onder het sterrenbeeld Tweelingen hebben een tweeledige persoonlijkheid, zijn complex, tegenstrijdig en moeilijk te definiëren. Het positieve hiervan is dat ze zich makkelijk kunnen aanpassen, maar aan de andere kant hebben ze hierdoor twee aangezichten en zijn ze wispelturig. Het sterrenbeeld Tweelingen is verbonden met Mercurius, de planeet van de kindertijd en de jeugd, en degenen die hieronder vallen hebben daardoor ook de deugden en ondeugden die zo typisch zijn aan jonge mensen.

Wanneer ze goed bezig zijn, zijn ze bijzonder aantrekkelijk; maar wanneer ze slecht bezig zijn, zijn ze nog erger omdat het zulke ontzettende charmeurs zijn. Net als kinderen zijn ze levendig en gelukkig – als de omstandigheden tenminste goed zijn – of zijn ze egocentrisch, fantasierijk en rusteloos. Ze houden van nieuwe activiteiten, maar ze zijn niet in staat om ze vol te houden, omdat ze constant nieuwe interesses nodig hebben. Ze fladderen van project naar project als een vlinder die van bloem naar bloem danst. Voor hen is het leven één groot spel dat altijd frisse wendingen moet hebben en altijd nieuwe stimulansen moet bieden. Zwaar werk en routine zijn dus taboe. Tweelingen hebben ook de neiging om halverwege de race van paard te wisselen. Het is daarom moeilijk voor ze om een beslissing te nemen, en nog moeilijker zich daar aan te houden.

De goede kwaliteiten van mensen van het sterrenbeeld Tweelingen zijn heel aantrekkelijk en gaan ze goed af. Ze zijn hartelijk, hoffelijk, vriendelijk, gul en attent voor de armen en degenen in nood, maar wel op voorwaarde dat hun eigen leven en gemakken niet verstoord worden door het uiten van deze eigenschappen. Ze leren al snel hoe ze gebruik kunnen maken van hun uiterlijke schoonheid, en wanneer ze iets willen bereiken, zullen ze al hun wapens inzitten: liegen, zich onder dingen uitlullen en anderen de schuld geven. En omdat ze zo charmant zijn, slikken hun tegenstanders het al snel als zoete koek. Tijdens hun betere momenten trachten ze wel om eerlijk en oprecht te zijn, maar eigenbelang is bijna altijd de beslissende factor. Als het ze niet mee zit, eisen ze aandacht en bewondering, en eisen ze dat mensen hun tijd, energie en geld aan hen besteden. Doen ze dat niet, dan is een woedeaanval al snel het gevolg.

Mensen van het sterrenbeeld Tweelingen zijn net kameleons die alle veranderingen in hun omgeving reflecteren, en ze kunnen pessimistisch, nors, tegendraads, materialistisch en zelfzuchtig worden als ze een moeilijke periode doormaken. Als het ze echt flink tegen zit, kunnen ze hun wilskracht zelfs volledig verliezen. Ze kunnen dan onzeker van zichzelf worden en zijn dan teruggetrokken of veranderen juist in nerveuze en prikkelbare tobbers, die nors, ontevreden, hard en lichtgeraakt zijn. Hoe langer ze moeten vechten, hoe zelfzuchtiger ze worden. Aan de andere kant kan hun veelzijdigheid ervoor zorgen dat ze zich makkelijk kunnen aanpassen, al passen ze zich alleen maar aan de wereld om zich heen te kunnen manipuleren met hun aangeboren scherpzinnigheid en intelligentie.

De meeste mensen van het sterrenbeeld Tweelingen hebben een scherpe, intuïtieve en soms briljante intelligentie, en ze zijn dol op hersenkrakers. Maar ook al kan hun concentratie wel even heel intens zijn, raken ze toch snel afgeleid door andere interessantheden. Hun mentale behendigheid en energie zorgen ervoor dat ze al van kleins af aan een enorme kennislust hebben, al vinden ze het niet leuk om moeite te doen om dingen te leren. Ze hebben totaal geen moeite met dingen waar intelligentie en mentale behendigheid voor nodig zijn, en vaak zijn ze ook heel handig. Ze hebben een zeer analytische geest en soms kunnen ze hierdoor zo goed beide kanten van een situatie door zien, dat ze onzeker worden en het moeilijk vinden om beslissingen te nemen.

Maar hun intelligentie kan heel goed gebruikt worden om de dualiteit van hun natuur te beheersen en te verenigen tot een zeer efficiënt geheel. Wanneer ze voor moeilijkheden komen te staan, hebben ze te weinig doorzettingsvermogen om over een probleem te piekeren tot ze een oplossing hebben gevonden. Ze vragen liever om advies van anderen. In hun intellectuele activiteiten lopen ze het risico om dilettanten te worden, waarbij ze zichzelf verliezen in een overvloed aan projecten, die ze volgen tot ze te moeilijk worden.

Lees voor meer inzicht in jezelf de diepgaande persoonlijke geboortehoroscoop, je jaarhoroscoop 2017, de gratis ascendanthoroscoop of Chinese horoscoop.

Het sterrenbeeld Tweelingen in de liefde

In de liefde zijn mensen van het sterrenbeeld Tweelingen nogal wispelturig. Dit is niet hun bedoeling, maar het komt omdat ze van nature zo inconsistent zijn, waar ook een beetje immoraliteit bij komt kijken. Tweelingen hebben een kant die diepe emotionele gevoelens voor iemand kan ontwikkelen, maar hun andere kant houdt absoluut niet van sentimenteel gedoe, waardoor ze in een romantische situatie de boot af kunnen houden.

Tweelingen nemen niets serieus. Dus ondanks dat hun gevoelens tijdelijk best diep kunnen gaan, blijven ze meestal niet lang betrokken bij iemand. Ze zijn oppervlakkig, zorgeloos, kil, flirterig en kunnen zich niet goed voorstellen hoeveel pijn ze anderen kunnen aandoen. Ze zijn dol op amourettes en houden ervan om op iemand te jagen, maar zodra ze hun prooi te pakken hebben, zijn ze al snel niet meer geïnteresseerd en kijken ze rond naar andere toekomstige prooien. In minder serieuze situaties zijn het geestige en vermakelijke metgezellen, al zijn het eerder goede kennissen dan vrienden. Maar zelfs als ze op hun ergst zijn, zijn ze nooit saai. Onder de oppervlakte gaat meestal een zekere speelsheid schuil en het zijn briljante gesprekspartners, al kunnen ze in de ergste gevallen ook babbelkousen, ruziezoekers, opscheppers, leugenaars en oplichters zijn.

Lees ook de liefdeshoroscoop 2017 om te ontdekken wat het komende jaar voor jou te bieden heeft, de partnervergelijking om te kijken hoe het tussen jullie klikt of doe de tarot relatielegging.

Het sterrenbeeld Tweelingen op het werk

Mensen van het sterrenbeeld Tweelingen kunnen veel bereiken in leven, ondanks dat ze door hun algemene eigenschappen de neiging hebben om onbetrouwbaar te zijn. Het zijn vaak geslepen manipulatoren van de taal (wel in woord als in geschrift) en het zijn goede debaters, diplomaten, sprekers, predikers (eerder briljant dan diepzinnig), docenten, schrijvers, dichters, journalisten of advocaten. Elke baan waarin gevatheid wordt gecombineerd met afwisseling is geschikt voor hen, bijvoorbeeld werken als rondreizende verkoper, makelaarswerk of posities waarin ze met het publiek moeten omgaan.
Omdat ze ongepassioneerd, logisch, rationeel en analytisch zijn, kunnen het goede wetenschappers zijn, zeker in de geneeskunde of astronomie. Het kunnen ook goede leden van de strijdmacht zijn, want ze vatten gevaar niet serieuzer op dan andere dingen en kunnen een goede reputatie verwerven dankzij hun heldendaden. Wat kunst betreft kunnen ze uitblinken in de muziek, schilderkunst of beeldhouwkunst. Het zijn goede sceptische onderzoekers naar paranormale zaken. Maar als ze niet uitkijken kunnen ze ook oplichters of dieven worden of kunnen ze berdreven worden in de zwarte kunsten.

Meer weten over welk beroep bij je past? Doe dan de beroepshoroscoop!

Mogelijke gezondheidsproblemen voor het sterrenbeeld Tweelingen

Het sterrenbeeld Tweelingen heerst over de armen, schouders, handen, longen en het zenuwstelsel, en de mensen die onder de invloed van het sterrenbeeld Tweelingen geboren worden, moeten uitkijken voor ziekten en ongelukken met betrekking tot het bovenste deel van het lichaam, maar ook voor zenuwaandoeningen en aandoeningen aan de luchtwegen, zoals slijmvliesontstekingen en bronchitis.

Je hebt de neiging om onnodige risico’s te nemen en kunt jezelf en anderen uiteindelijk in het proces schaden. Te druk bezig zijn met het najagen van genot kan ook onder risicogedrag vallen.

Meer over het sterrenbeeld Tweeling

Houdt van…

• Praten
• Nieuwe en ongebruikelijke dingen
• Afwisseling
• Veel projecten tegelijkertijd
• Lezen

Heeft een hekel aan…

• Het gevoel aan iets of iemand vast te zitten
• Leren, zoals op school
• Vastzitten in een sleur
• Mentale inactiviteit
• Alleen zijn

Problemen & oplossingen voor het sterrenbeeld Tweelingen

Probleem: Je neiging tot oppervlakkigheid kan een probleem vormen in je relaties met anderen en ook in banen waarbij je moeite moet doen om dieper te gaan en iets grondig te leren. Dit is de ergste karaktereigenschap van het sterrenbeeld Tweelingen.
Oplossing: Je kunt het beste met dit probleem omgaan door bewust te proberen deze neigingen onder controle te houden. Als je iets aan iemand belooft of je ergens op toelegt, dwing jezelf dan mentaal om je daar aan te houden. Dit zal moeilijk zijn, je zult zeker niet de eerste onder het sterrenbeeld Tweelingen zijn die het goed is gelukt!


Probleem: Als iemand die niet van rust en vrede houdt, creëer je al snel je eigen problemen door ruzie te zoeken met geliefden of door mensen tegen elkaar op te zetten en vervolgens van de show te genieten.
Oplossing: Dit zal je verveling wel verhelpen, maar je moet dit niet laten gebeuren omdat het makkelijk uit de hand kan lopen, met als gevolg dat je de liefde en kameraadschap waar je zo naar verlangt kwijtraakt. Als je deze neiging in je voelt opwellen, ga dan liever even een lange wandeling maken en wacht tot die gevoelens voorbij zijn.

Probleem: Verveling is een van je grootste problemen en je kunt makkelijk kattenkwaad uithalen als je je verveling niet kunt verlichten.
Oplossing: Je hebt veel creatieve talenten en als je deze gebruikt voor een of andere hobby of een project, dan zul je al snel merken dat je geen tijd meer hebt om verveeld te zijn. Overweeg het ook eens om te sporten. Denk hierbij aan activiteiten als naar de sportschool gaan, squashen, lange wandelingen maken, enz.

Probleem: Je kunt gezondheidsproblemen krijgen door te veel te eten, drinken of uit te gaan – iets wat alleen maar erger zal worden naarmate je ouder wordt.
Oplossing: Bedwing je neigingen, ga alleen in het weekend feesten en overdrijf niet. Door met mate te genieten hoef je niet te vechten tegen ziekten als obesitas of levercirrose.

Probleem: Je raakt je partner alsmaar kwijt omdat je steeds achter anderen aanzit.
Oplossing: Flirt niet met alle aantrekkelijke personen die je tegenkomt en neem jezelf voor om een trouwe en liefdevolle partner te zijn. Ga ook geen vaste relatie aan als je er nog niet klaar voor bent om dit advies op te volgen.

Dit artikel over de Tweeling werd oorspronkelijk geschreven door Michael van Astrology Online.

Write A Comment