Typische eigenschappen van het sterrenbeeld Stier:

Geduldig en betrouwbaar
Warmhartig en liefdevol
Volhardend en vastberaden
Vreedzaam en houdt van veiligheid

Maar aan de andere kant…

Jaloers en bezitterig
Rancuneus en koppig
Genotzuchtig en hebzuchtig

Algemene eigenschappen van het sterrenbeeld Stier

Typische eigenschappen van het sterrenbeeld Stier zijn betrouwbaarheid, doelgerichtheid, extreme toewijding en een sterke wilskracht. Niemand zal hen ooit berijden, maar als ze een leider vertrouwen, zullen ze hem gewillig en trouw volgen. Ze zijn stabiel, evenwichtig en het zijn conservatieve, goede, ordelievende burgers die van vrede houden en de beste kwaliteiten van de bourgeoisie in zich hebben.

Ze hechten veel waarde aan geld en bezittingen. Daarom zijn ze vaak doodsbang om schulden op te bouwen en zullen ze er alles aan doen om de veiligheid van de status-quo in stand te houden. Ze niet dus ook niet bepaald dol op verandering.

Mentaal gezien hebben ze een scherpe geest en zijn ze vaak meer praktisch dan intellectueel ingesteld. Maar omdat ze graag geaccepteerde en betrouwbare ervaringspatronen volgen, hebben ze de neiging om onwrikbaar te zijn in hun overtuigingen. Qua karakter zijn ze gewoonlijk betrouwbaar, trouw, voorzichtig, rechtvaardig, stabiel en laten ze zich niet van hun stuk brengen door moeilijkheden.

Heel af en toe kan iemand met als horoscoop Stier koppig en onuitstaanbaar overtuigd van zijn eigen goedheid zijn, en ze kunnen ook onorigineel, star, ultraconservatief, twistziek en klaagziek zijn en zwelgen in zelfmedelijden. Als ze vinden dat iemand hen heeft gekwetst, kunnen ze lang een wrok koesteren en blijven vasthouden aan de pijn die dit heeft veroorzaakt. En of ze nu positief of negatief ingesteld zijn, iemand moet hun ego zo nu en dan even strelen met een ‘goed gedaan!’-tje.

Het sterrenbeeld Stier in relaties

Mensen met als horoscoop Stier zijn trouwe en gulle vrienden die erg veel liefde in zich hebben. Toch raken ze niet zo snel bevriend met mensen van buiten hun maatschappelijke klasse, waar ze extreem trouw aan zijn. Over het algemeen zijn ze zachtaardig, evenwichtig, blijmoedig, bescheiden en is het moeilijk om ze boos te maken, omdat ze niet van ruzie houden en ongemakkelijke situaties vermijden. Maar, als iemand ze provoceert, kunnen ze exploderen in gewelddadige uitbarstingen van woeste woede, waarin ze alle controle over zichzelf lijken kwijt te raken. Net zo onverwacht zijn hun incidentele uitingen van humor en vreugde.

Mensen die geboren zijn onder het sterrenbeeld Stier zijn meer dan gemiddeld erotisch ingesteld en zelfbewust wat sensualiteit betreft, maar seksueel gezien houden ze van simpel en zullen ze niet snel experimenteren. Het zijn loyale, trouwe, huiselijke wederhelften en zorgzame, zachtmoedige ouders, die niet teveel eisen van hun kinderen of wederhelften. Maar ze kunnen wel overdreven bezitterig zijn en kunnen soms de familierollen manipuleren, simpelweg omdat ze het zo leuk vinden om de ruzie die het gevolg hiervan is weer goed te maken. Als iemand hun eigendunk kwetst, kunnen ze een vastberaden vijand zijn, maar ze kunnen hun tegenstander wel makkelijk vergeven als deze moeite doet de gekwetste Stier tegemoet te komen.

De Stier op het werk

Op het werk zijn mensen van het sterrenbeeld Stier harde werkers en goede vakmannen, en bovendien zijn ze niet bang om vieze handen te krijgen. Ze zijn betrouwbaar, praktisch ingesteld, systematisch en ambitieus, maar ondanks hun ambitie blijven ze gehoorzaam aan hun meerderen. Ze komen het beste tot hun recht in routineposities waarin vertrouwen en verantwoordelijkheid van belang zijn, waar zich weinig noodsituaties voordoen, waar zich vrijwel geen verandering voordoet, en met vooruitzicht op een mooi pensioen aan het einde van de reis. Toch zijn ze ook creatieve en goede ondernemers, waar de vruchten van hun eigen productiviteit het gevolg zijn van hun eigen werk en niet dat van anderen.
Ze kunnen het goed doen in verschillende beroepen en ambachten: bankieren, architectuur, de bouw, bijna elke vorm van bureaucratie, veilingwerk, landbouw, geneeskunde, chemie, industrie (Stieren zijn goede managers en toezichthoudende voormannen), verzekeringswezen, onderwijs en verassend genoeg ook muziek en beeldhouwkunst. Het zijn ideale beheerders of opzieners en kunnen uitblinken als chef-kok. Sommige Stieren kunnen goed genoeg zingen om operasterren te worden of uit te blinken in populairdere vormen van muziek.

Het innerlijk leven van het sterrenbeeld Stier

Hoewel je het misschien niet aan ze kunt zien, houden ze erg van mooie dingen en kunnen ze bijzonder genieten van kunst (waar ze ook talent voor hebben), schoonheid (ze raken afgestoten door alles wat vaal en lelijk is) en muziek. Ze kunnen sterke, soms ietwat onconventionele, religieuze opvattingen hebben. Ook houden ze van de geneugtes des levens, comfort, luxe en goede spijzen en wijnen. Hierdoor kunnen ze soms moeilijk de verleiding weerstaan om al te toegeeflijk te zijn, met dronkenschap, extreme wellustigheid en hebzuchtigheid als gevolg.

Geen enkel ander teken in de dierenriem is sterker verbonden met de aarde dan het sterrenbeeld Stier. Een van de belangrijkste doelen in het leven van een Stier is om voor zekerheid en lichamelijk comfort te zorgen. Je innerlijke gevoel voor spiritualiteit verlangt naar harmonie en heelheid. Wanneer je dit volledig begrijpt en hier naartoe zult werken, zul je niet meer constant bevestiging nodig hebben van uiterlijke bezittingen en comfort. Het besef dat deze innerlijke vrede alle bovengenoemde positieve dingen met zich meebrengt, zal je overvallen en je leven zal erg voldoening zijn.

Uiteindelijk moeten Stieren hun meest ware, diepste en hoogste waarden ontdekken. Wanneer ze weten wat er werkelijk toe doet, zijn ze niet meer geketend aan mensen en aan dingen die minder belangrijk zijn. Het sterrenbeeld Stier hecht de meeste waarde aan schoonheid, die niet bezeten kan worden, maar alleen kan worden gewaardeerd.

Mogelijke gezondheidsproblemen voor het sterrenbeeld Stier

Het sterrenbeeld stier heerst over de keel en de nek, en Stieren moeten daarom oppassen voor keelinfecties, kroppen en longaandoeningen zoals astma. Men zegt dat ze geneigd zijn tot problemen met de genitaliën, baarmoeder, lever en nieren, en ook kunnen ze last krijgen van abcessen en reuma. Omdat hun lichaamstype geneigd is tot lichamelijk luiheid, kunnen Stieren lijden aan overgewicht.

Meer eigenschappen van het sterrenbeeld Stier

Houdt van…

• Stabiliteit
• Geboeid zijn
• Natuurlijke dingen
• Tijd om te reflecteren
• Comfort en genot

Heeft een hekel aan…

• Verstoord worden
• Te hard gepusht worden
• Synthetische of ‘door de mens gemaakte’ dingen
• Opgejaagd worden
• Binnen zitten

Mogelijke problemen en hun oplossingen voor het sterrenbeeld Stier

Probleem: Het gevoel hebben dat je wordt gebruikt en gemanipuleerd, om de tuin wordt geleid en je laat inpakken.
Oplossing: Realiseer je dat je aantrekkingskracht zowel negatieve als positieve invloeden aantrekt. Kies zelf je vrienden uit, laat hen jou niet kiezen.

Probleem: Materiële objecten beginnen hun bekoring te verliezen en je voelt je steeds minder verbonden met de wereld om je heen. Hoeveel geld je nog hebt maakt je niet meer uit en ook andere materiële zaken interesseren je niet meer.
Oplossing: Je begint een innerlijke harmonie te ontdekken die het materiële door het spirituele probeert te vervangen. Laat dit rustig op, maar laat het niet het deel van je dat je gezin onderhoudt vernietigen.

Probleem: Een onverklaarbare angst om iemand te verliezen, jaloersheid en vervolgingswaanzin.
Oplossing: Je hebt het vermogen in je om niet alleen loyaliteit aan te trekken, maar ook het intellectuele vermogen om in te zien wat er werkelijk om je heen gebeurt. Je verliest het vertrouwen in deze beide persoonlijke eigenschappen. Herstel dat vertrouwen.

Probleem: Ontmoedigd door het leven. Vol afkeer en ontevreden. De mensen om je heen kunnen je weinig steunen. Je hebt het gevoel dat er geen doel is in het leven. Raakt makkelijk verslaafd aan materiële geneugten.
Oplossing: Denk nog eens na over en besef hoe waardevol de spirituele kant van het leven is. Neem de touwtjes van je leven in handen door de beseffen dat het niet zozeer de dingen in het leven zijn die belangrijk zijn, maar de spirituele essentie erachter.

Deze uitgebreide beschrijving van het sterrenbeeld Stier werd geschreven door Michael van Astrology Online.

Write A Comment