Typische eigenschappen voor het sterrenbeeld Steenbok:

Praktisch en verstandig
Ambitieus en gedisciplineerd
Geduldig en voorzichtig
Grappig en gereserveerd

Maar aan de andere kant…

Pessimistisch
Fatalistisch
Vrekkig

Eigenschappen van het sterrenbeeld Steenbok

Het sterrenbeeld Steenbok is een van de meest stabiele en serieuze tekens van de dierenriem. Deze onafhankelijke, betrouwbare persoonlijkheden hebben veel uitstekende kwaliteiten. Ze zijn meestal zelfverzekerd, wilskrachtig en kalm. Deze hardwerkende, onemotionele, slinkse, praktische, verantwoordelijke, volhardende en extreem voorzichtige personen kunnen net zo lang blijven vol houden tot ze hun zelfgestelde doel hebben bereikt. Welk beroep ze ook kiezen, op mensen met als horoscoop Steenbok kun je rekenen dat ze goed werk leveren. Zij maken vaak projecten af die zijn opgezet door door ‘pionierende’ tekens. Dankzij hun volhardendheid worden ze al snel de spil voor elk bedrijf waar ze voor werken.

Ze proberen altijd eerlijk en kritisch naar zichzelf te kijken. Ze respecteren opgelegde discipline en eisen discipline van de degenen die onder hen werken. Ze hebben zowel voor zichzelf als anderen hoge standaarden. Op hun typische methodologische, geharde, koppige en onbuigzame manier, slaan ze zich door persoonlijke tegenslagen heen. Zelfs waar anderen het al lang hebben opgegeven, blijven Steenbokken doorgaan ten behoeve van hun gezin en/of werk.

Wanneer een combinatie van praktische vaardigheden en ambitie nodig hebt voor een klus, neem dan vooral een Steenbok aan. Ze maken voorzichtig plannen om hun ambities (zoals rijk worden) te vervullen. Ze zijn spaarzaam zonder zelfzuchtig te zijn en ze kunnen zonder al te veel inspanningen en uitgaven grootse resultaten bereiken. Omdat ze zo goed kunnen organiseren, kunnen ze aan verschillende projecten tegelijkertijd werken.

Ze hebben veel respect voor autoriteit, maar als ze ergens direct verantwoordelijk voor zijn of zelfs een hoge rang hebben, zullen ze niet snel naar de mening van een ander luisteren. Als ze ergens als leider optreden, verwachten ze dat degenen onder hen net zo gedisciplineerd als zijzelf zijn, en dat ze elke taak volgens de hoogste standaard vervullen.

Maar ondanks dat mensen die geboren zijn onder het sterrenbeeld Steenbok zo veeleisend zijn, zijn ze wel heel redelijk. Het zijn niet altijd de prettigste collega´s omdat ze gereserveerd en vaak erg conservatief zijn. Voor hen is traditie belangrijker dan innovaties. Ze hebben ook de neiging erg pessimistisch en melancholiek te zijn. In het ergste geval kan dit leiden tot een erg gedeprimeerd persoon, waarbij extatisch geluk wordt afgewisseld met het ergste soort lijden. In zo´n geval kan de Steenbok het beste professionele hulp zoeken. Daarom kan de capabele Steenbok het beste veel tijd doorbrengen met meditatie, om zo de kracht te vinden om dergelijke turbulente innerlijke emoties onder controle te houden.

Ondanks dat ze vaak stil en gereserveerd lijken, kunnen ze verrassend geestig en subtiel uit de hoek komen. Maar ze hebben ook de neiging om dingen te verpesten met hun onverwachte en onverantwoordelijke spottende opmerkingen. Maar ontwikkelde Steenbokken kunnen deze neigingen onder controle houden met een ijzeren zelfbeheersing. Een andere onverwachte kwaliteit in sommige Steenbokken is hun interesse in het occulte, des te meer omdat ze van nature een erg sceptische geest hebben.

Ze hebben vaak een bijzonder scherpzinnig intellect. Ze denken diep en grondig na en gaan alle mogelijkheden af voor ze een besluit nemen. Ze hebben een goed geheugen en een onlesbare doch methodisch verlangen naar kennis. Het zijn rationeel, logisch en kunnen helder denken. Ze hebben een goed concentratievermogen, vinden het heerlijk om te discussiëren en met hun intelligentie te pronken door hun tegenstanders in vallen te lokken en te overtreffen met hun logica.

Lees voor meer inzicht in jezelf de diepgaande persoonlijke geboortehoroscoop, je jaarhoroscoop 2017, de gratis ascendanthoroscoop of Chinese horoscoop.

Het sterrenbeeld Steenbok in relaties

In hun persoonlijke relaties voelen mensen onder het sterrenbeeld Steenbok zich vaak niet op hun gemak of zelfs volslagen ongelukkig. Ze zijn een beetje egocentrisch, maar niet té. Als ze mensen niet goed kennen, zijn ze erg voorzichtig en bemoeien ze zich liever met hun eigen zaken, met als gevolg dat ze vaak mensen aantrekken die hen niet begrijpen. Ze zullen kennissen behandelen met diplomatiek, tact en vooral gereserveerdheid. Ze zullen een paar goede vrienden hebben en zijn intens loyaal aan hun vrienden, maar als ze bitter worden, kunnen het ook intense vijanden worden.

Soms mogen ze het andere geslacht niet zo, dus ze zullen niet zo snel in een huwelijk springen, maar heel voorzichtig kijken of het juiste moment daar is. Eenmaal getrouwd zijn ze erg trouw, al worden ze wel snel jaloers. De meeste Steenbokken trouwen voor het leven.

Lees ook de liefdeshoroscoop 2017 om te ontdekken wat het komende jaar voor jou te bieden heeft, de partnervergelijking om te kijken hoe het tussen jullie klikt of doe de tarot relatielegging.

Geschikte beroepen voor het sterrenbeeld Steenbok

Mensen met als horoscoop Steenbok zijn goed in beroepen waar wiskunde aan te pas komt en ze voelen zich erg aangetrokken tot muziek. Ze kunnen goede economen, bankiers, speculanten, aannemers, managers en vastgoedhandelaren worden. Ook zullen ze het goed doen als bureaucraten, zeker als er planning en werkzaamheden op lange termijn bij komen kijken, en met hun debatvaardigheden en liefde voor de redeneerkunde kunnen het goede politici worden.
Het zijn uitstekende leraren, maar kunnen het ook goed doen als hoofd van educatieve instellingen waarbij ze de autoriteit hebben om te managen en organiseren zonder al te intiem met de stafleden te hoeven omgaan. Als ze met hun handen werken, kunnen ze praktische wetenschappers, ingenieurs, landbouwers en aannemers worden. Omdat ze zo gevat en spottend zijn, kunnen Steenbokken het ook goed doen in de entertaintmentindustrie.

Meer weten over welk beroep bij je past? Doe dan de beroepshoroscoop!

Mogelijke gezondheidsproblemen voor de Steenbok

Het sterrenbeeld Steenbok gaat over de knieën, botten en huid, dus mensen die onder dit sterrenteken geboren worden kunnen snel last hebben van botfracturen en andere aandoeningen aan de benen. Steenbokken moeten ook uitkijken voor huidaandoeningen zoals huiduitslag of zelfs steenpuisten. Ook kunnen ze snel last van hun maag krijgen als ze zich teveel zorgen maken of emoties onderdrukken. Ook kunnen mensen die onder dit teken geboren worden snel last hebben van bloedarmoede, staar, doofheid en reuma.

Meer eigenschappen van het sterrenbeeld Steenbok

Houdt van…

•Betrouwbaarheid
•Professionaliteit
•Discussies
•Stevige basis
•Nut en doelen

Heeft een hekel aan…

•Wilde plannen
•Fantasiën
•Banen die nergens toe leiden
•Infamie
•Bespot worden

Mogelijke problemen en oplossingen voor de Steenbok

Probleem: Mensen maken misbruik van jou en je zachte natuur.
Oplossing: Probeer meer uit te kijken met wie je een gunst doet en denk eens wat vaker aan jezelf.

Probleem: Mensen luisteren amper naar wat je te zeggen hebt.
Oplossing: Wees niet te fanatiek met je opvattingen. Laat anderen in hun waarde.

Probleem: Collega’s vinden het niet leuk om met je te werken.
Oplossing: Je kunt een goede leider zijn, maar probeer niet bazig te zijn als je met mensen als gelijken werkt.

Probleem: Te snel moe raken en projecten niet kunnen afronden.
Oplossing: Probeer niet te veel plannetjes te maken of ze te dicht bij elkaar te plannen. Probeer het rustig aan te doen en het probleem zal zich vanzelf oplossen.

Deze horoscoop over het sterrenbeeld Steenbok werd geschreven door Michael van Astrology Online.

Write A Comment