Typische eigenschappen voor het sterrenbeeld Maagd:

Verlegen en bescheiden
Betrouwbaar en nauwkeurig
IJverig en praktisch
Analytisch en intelligent

Maar ook…

Zorgelijk en pietluttig
Overdreven hardvochtig en kritisch
Conservatief en perfectionistisch

Algemene eigenschappen van het sterrenbeeld Maagd

Als enige teken in de dierenriem wordt het sterrenbeeld Maagd vertegenwoordigd door een vrouw. Soms wordt ze afgebeeld als een lieflijk en onschuldig meisje, maar soms ook als een intelligente maar betweterige oud-vrijster. Dat laatste komt omdat mensen met als horoscoop Maagd zo precies en verfijnd zijn en erg gesteld zijn op reinheid, hygiëne, opgeruimdheid, conventionaliteit en een aristocratische gereserveerdheid uitstralen.

Mensen met als horoscoop Maagd zijn vaak sluw, kritisch, observerend, oordeelkundig, geduldig en neigen naar conservatisme. Ze kunnen nogal kil overkomen omdat ze de neiging hebben hun aangeboren vriendelijkheid te onderdrukken door negatieve ervaringen. Het nadeel hiervan kan zijn ze niet snel nieuwe vriendschappen aangaan of een bepaalde afstandelijkheid houden in vriendschappen.

Maar schijn bedriegt, want onder hun uiterlijke kilheid schuilt bij mensen met de horoscoop Maagd juist een overvloed aan emoties. Het punt is juist dat ze deze niet graag aan mensen tonen omdat ze anderen niet zo vertrouwen of bang zijn teveel van zichzelf te onthullen. Ze zijn zich helaas veel te bewust van bepaalde tekortkomingen van zichzelf. Het gevolg is dan dat ze extra hun best om deze tekortkomingen te overkomen. Ze maken zich juist erg veel zorgen over anderen en leven erg met anderen mee, maar verbergen dat onder een dekmantel van nuchterheid en een stille afstandelijkheid. Stille wateren hebben diepe gronden!

In positieve zin komt de Maagd pretentieloos, vrolijk en meegaand over, en zijn ze erg gevat, verstandig, discreet, wijs en welbespraakt. Ze hebben een scherp inzicht in andermans problemen en komen met verbazingwekkend praktische tips om die problemen op te lossen. Met hun eigen problemen hebben mensen van het sterrenbeeld Maagd helaas wat meer moeite, maar dat vermogen groeit met de jaren.

De Maagd heeft een zekere charme, charisma en waardigheid. Ook mannelijke Maagden kunnen hierdoor soms wat vrouwelijk overkomen. Mensen met als horoscoop Maagd hebben ook een sterk gevoel voor mode, waardoor ze vaak trendsetters zullen zijn.

Het sterrenbeeld Maagd in de liefde

Als huwelijkspartner is een Maagd oprecht teder en romantisch op zijn of haar eigen manier. Maar wanneer ze de liefde bedrijven, zijn ze meer aan hun ‘techniek’ aan het werken en gefocust op het behagen van de ander in plaats van te genieten en aan hun eigen verlangens te denken, al zullen niet alle partners daar over klagen!

Het sterrenbeeld Maagd op het werk

De Maagd heeft een scherp intellect en is methodologisch, logisch, leergierig en ijverig ingesteld. Hun mentale vindingrijkheid in combinatie met hun vermogen om alles tot in details te analyseren, geeft ze het geweldige vermogen om zelfs overweldigende problemen op een praktische manier op te lossen. Maar soms gaan ze juist zo nauwkeurig te werk en op in de details dat ze het grotere geheel uit het oog uit het oog verliezen en hun projecten vertraging oplopen.

Hun geest wil graag problemen praktisch oplossen, dus ze hebben geen smaak voor routinewerk waar weinig over nagedacht moet worden. Qua geld zijn ze voorzichtig en spaarzaam, en door hun interesse in statistieken zijn het goede boekhouders en accountants.

Mensen met Maagd als horoscoop kunnen een glansrijke zakelijke carrière tegemoet zien. Wel moeten ze uitkijken dat ze zich niet laten verleiden tot oneerlijkheid, waar ze dankzij hun sluwheid en analytische scherpzinnigheid makkelijk mee weg kunnen komen. Gelukkig hebben mensen met als horoscoop Maagd vaak een sterk moreel besef, waardoor ze dergelijke verleidingen kunnen weerstaan.

Mindere eigenschappen van het sterrenbeeld Maagd

De gebreken van de Maagd zijn juist extremen van hun deugden. Overdreven geslotenheid en bescheidenheid slaan over in betweterigheid en snobisme, en gebalanceerde kritische meningen slaan over in gezanik en geroddel. Maagden kunnen vaak maar moeilijk een besluit nemen over belangrijke kwesties. Dit kan een chronisch probleem worden, waardoor ze van een mug een enorme olifant kunnen maken. Hun tact kan overslaan in slinksheid en hun voorzichtigheid kan overslaan in getob of hypochondrie.

Mogelijke gezondheidsproblemen van het sterrenbeeld Maagd

Het sterrenbeeld Maagd heerst over de handen, de buik, de ingewanden, de milt en het centrale zenuwstelsel. Dit teken is snel geneigd tot problemen als slijmvliesontstekingen, borstvliesontsteking, longontsteking en zenuwaandoeningen. Door hun zorgelijke aard zijn ze vatbaar voor maag- en darmproblemen, zoals kolieken en maagzweren.

Meer eigenschappen van het sterrenbeeld Maagd

Houdt van…

Gezondheid
Natuurvoeding
Hygiëne
Orde
Lijstjes

Heeft een hekel aan…

Gezondheidsgevaren
Slordige mensen
Viezigheid
Onzeker zijn

Horoscoop Maagd: veelvoorkomende problemen en oplossingen

Probleem: Eenzaamheid en vriendschappen die na een tijdje uitgeblust raken.
Oplossing: Wees niet zo kritisch op mensen en probeer niet te vitten op mensen. Leef en laat leven, laat iedereen in zijn waarde, dan zullen mensen dat ook aan jou teruggeven.

Probleem: Relaties blijven altijd oppervlakkig.
Oplossing: Praat toch niet steeds over je (gezondheids)problemen. Geef mensen ook geen tips of suggesties voor hun (gezondheids)problemen, tenzij ze er echt zelf om vragen. Je hebt misschien beste bedoelingen, maar soms komt dit betweterig of opschepperig over bij mensen die je nog niet goed kennen.

Deze eigenschappen-horoscoop over het sterrenbeeld Maagd werd samengesteld met dank aan Michael van Astrology Online.

Comments are closed.