Het belangrijkste ingrediënt in deze scrubs is rietsuiker. Rietsuiker geeft je niet alleen een fantastische scrubbeurt vanwege zijn korrelige structuur, maar bevat ook hoge concentraties AHA-fruitzuren die je huid peelen. En omdat het snel oplost in water, zul je ook niet te hard scrubben en daarmee je huid beschadigen. Je kunt deze zowel als lichaamsscrub als gezichtsscrub gebruiken. Een ideaal ingrediënt voor je favoriete scrub dus!

Ingrediënten:

½ kopje suiker
beetje koudgeperste olie naar keuze (jojoba, sesam, olijf, etc)
+/- 20 druppels etherische olie naar keuze

Gebruik net genoeg olie om de suiker te bevochtigen. Voor een extra luxe gevoel kun je ook een paar druppeltjes etherische olie toevoegen.

Masseer je gezicht en lichaam met deze scrub in voor je onder de douche gaat. Spoel af en was eventueel na met zeep.

Scrub met honing en zout uit de Doze Zee

Dit is een heerlijke scrub voor je lichaam waarmee je vooral je handen en voeten weer lekker zacht kunt maken. Je kunt het beste zout uit de Dode Zee gebruiken vanwege het hoge mineralengehalte en andere weldadige eigenschappen, maar keukenzout of gewoon zeezout kan eventueel ook.

Ingrediënten:

¼ kopje honing
¼ kopje dode zeezout
¼ kopje olie naar keuze

Deze scrub is tot ongeveer een maand houdbaar.

Effectieve scrub tegen puistjes en onzuiverheden

Bij baking soda denk je misschien aan koekjes bakken of schoonmaakwerk. Maar baking sodia is ook een mild ingrediënt om je gezicht mee te scrubben. De korreltjes zijn fijn genoeg om je huid niet te beschadigen en lossen ook op in het water.

Ingrediënten:

1 eetlepel baking soda
beetje water

Meng de baking soda met wat water en scrub je gezicht hier mee in.

Bij puistjes of een onzuivere huid kun je de scrub een paar minuten laten intrekken. Dit heeft wel een licht uitdrogend effect, dus zorg ervoor dat je na de behandeling je gezicht insmeert met een niet-comedogene creme of jojoba-olie.

Scrub van rietsuiker en havermout

Havermout is een heerlijk zacht en reinigend ingrediënt dat je zowel in een scrub als gezichtsmasker kunt gebruiken. In deze scrub wordt het effect versterkt door rietsuiker toe te voegen, samen met de verzorgende bestanddelen van aloë vera.

Ingrediënten:

2 eetlepels havermout (liefst gemalen, maar hoeft niet)
2 theelepels rietsuiker
2 eetlepels zuivere aloë vera
1 theelepel citroensap

Meng alle ingrediënten in een schone kom tot een gladde pasta en breng het masserend op een vochtige huid aan. Wil je je hele lichaam doen, gebruik dan drie keer zoveel ingrediënten.

Veel scrub-plezier!

Foto: Quinn Anya.

Write A Comment