Fotocredit ooglidcorrectie: Rob Walker

Hoe ik dit simpele trucje voor een natuurlijke ooglidcorectie ontdekte

Mijn rechter ooglid heeft een rare vouw, waardoor het naar buiten klapt, terwijl mijn linker ooglid wel gewoon naar binnen klapt. Nu mijn huid langzaamaan aan elasticiteit verliest door het ouder worden, begin ik er steeds meer last van te krijgen. Het voelt gewoon niet fijn.

Ik heb wel eens een operatieve ooglidcorrectie overwogen en sluit niet uit dat ik het ooit doe. Maar per toeval kwam ik ooit op een blog van een Japans meisje dat speciale tape gebruikte om haar Aziatische ‘enkele oogleden’ om te toveren tot ‘dubbele oogleden’. Bizar! Maar tegelijkertijd was mijn nieuwsgierigheid gewekt.

Ik surfte naar eBay.nl en bestelde vanuit Japan een rol speciale ooglidtape voor een paar euro. En warempel, het werkte ook nog!

Laatst tijdens het surfen kwam ik een website tegen van Lady Leading Instant Eye Lift, wat geadverteerd wordt voor hangende oogleden. Zij rekenen 29.95 euro voor een pakje met 64 voorgesneden strips. Dat inspireerde me om dit artikel te schrijven, want voor een paar euro heb je hetzelfde!

Ooglidcorrectie met ooglidtape

– Kant-en-klare ooglidtape, voor een paar euro verkrijgbaar via eBay (zoek op ‘eyelid tape’); OF
– Een schaar en een rol 3M Nexcare Eyelid Tape bestellen (ook via eBay). Knip de tape uit in dezelfde vorm als de kant-en-klare op de foto.

Kant-en-klare ooglidtape is op zich handig, maar ik knip het liever zelf uit omdat de kant-en-klare voor mij meestal net iets te dik is. Ook is een rol bij regelmatig gebruik goedkoper en biedt meer ruimte om te experimenteren met verschillende formaten (dunner of dikker) en vormen.

Het stokje dat er vaak bij verkocht wordt om het te verplaatsen, heb ik nooit nodig gehad. Mijn vingers doen het prima.

Tip: Om het voor de gein gewoon een keer te proberen, kun je in Nederland bij elke apotheek of drogist ook Leukofix kopen. Dat is ook doorzichtige tape, die weliswaar niet speciaal is ontwikkeld voor de oogleden, maar je toch een goede indruk geeft. Zo’n rol kost tussen de 2 en 3 euro, en mocht het je niet bevallen, dan kun je het altijd nog gebruiken als handig middeltje tegen rimpels!

Meestal wordt aangeraden om de tape op die plek te plakken waar je wilt dat de vouw ontstaat. In mijn geval doe ik hem ietsje lager, juist net over de plek waar mijn huidige vouw begint. Het is in het begin gewoon een beetje hannesen en uitproberen, maar heb je het eenmaal onder de knie, dan kost het je nog geen halve minuut werk.

De voor en na foto’s van mijn ‘ooglidcorrectie’

Zoals je ziet hangt mijn ooglid door een rare vouw. Het is niet alleen asymetrisch, maar voelt soms ook een beetje naar, zeker nu ik over de 30 ben en mijn huid niet meer zo elastisch is.

Dit is de tussenfase. Als je het op hebt, zie je de tape nauwelijks. Je kunt ook gewoon makeup en oogschaduw dragen. Daar zijn zelfs aparte tutorials voor.

Zoals je ziet, is het een behoorlijk verschil! Het geeft een wat frissere aanblik en het voelt ook veel lekkerder.

Ik draag het niet elke dag, alleen wanneer ik echt last heb van mijn ooglid of eyeliner op wil doen (anders vervaagt de eyeliner snel door mijn hangende ooglid).

Verwijderen is heel simpel: doe het met een klein beetje olie of gewoon onder de douche, zodat de lijm loslaat. Je kunt beter niet gaan rekken of het er droog afrukken, dan kun je rode en licht opgezwollen oogleden krijgen en het lijkt me niet echt gezond voor je huid. Maar als je de gebruiksaanwijzing opvolgt, is het volledig veilig. Er zijn talloze meisjes die het dagelijks met veel plezier gebruiken en het scheelt een hoop geld!

Write A Comment