Fotocredit: 27147De verbijsteringen van de liefde zijn onbegrijpelijk voor het menselijk intellect. Liefde is de grootste kracht die er is, het enige wat echt bestaat en toch beleven wij die zo minimaal. Als zij begint te groeien, omvat zij alles tot de beleving van scheiding en lijden er compleet door verdwijnt.

Lijden heeft niets met liefde te maken. Liefde weet niet wat lijden is. Liefde is de onderliggende vreugde en vrede die in alles besloten ligt. Ware liefde geeft zich over aan elk moment. Zij zegt ja tegen wat zij is. Het ligt in haar aard te geven en zij vindt eindeloze vreugde in die aard. Zij geeft zonder verwachtingen en zonder rancune, want ware liefde, onvoorwaardelijke liefde weet dat wat aan anderen gegeven wordt, aan haarzelf gegeven is.

Liefde is het gebergte, de donderwolken. Liefde is de zonnestralen die ’s morgens spelen op je gezicht.

Liefde is de vuilniszak die zich om je voeten slingert op een winderige dag.

Liefde is de partner waar je verlangend naar kijkt tijdens een diner bij kaarslicht.

Liefde is de overvaller op straat die een mes op je keel zet terwijl hij je portefeuille uit je achterzak haalt.

Liefde is de vreugde van kinderen die zandkastelen bouwen en liefde is ook de oceaan die ze omverwerpt en in zee teruggooit.

Liefde is de kanker die de laatste ademtocht uit je zuigt en liefde is de pijnlijke weeën als je een kind baart.

Waar kan ik de liefde niet vinden? Er is geen plaats waar geen liefde is. Het is het enige dat bestaat. Het is de grootsheid van wie je werkelijk bent. Het is alles.

Dat is de vrijheid die we leren kennen als we ons liefdesbewustzijn ontwikkelen. Als we onvoorwaardelijk van onszelf houden, voelen we dat we onsterfelijk en verlicht zijn. We beginnen onvoorwaardelijk van alles en iedereen om ons heen te houden. Te midden van onvoorwaardelijke liefde wordt ware barmhartigheid geboren.

Write A Comment