Hoe vind je een goede helderziende? Er zijn verschillende soorten paragnosten die specifieke gaven of specialisaties hebben, dus als je van tevoren al weet bij welke gave of dienst je het meest gebaat bent, zul je teleurstelling voorkomen.

Een overzicht:

Een medium is iemand die in contact kan komen met mensen die zijn overleden.

Een tarot lezer is iemand die de kaarten van de tarot heeft bestudeerd en op basis hiervan een inzichten kan geven.

Een helderziende heeft intuitieve kennis (kunnen ‘zien’ met het derde oog). Maar je hebt ook helderhorenden en heldervoelenden (die de waarheid kunnen ‘aanvoelen’). Er zijn zelfs mensen die helderruikendheid als gave hebben!.

Channelers laten anderen door hen spreken.

Er zijn dus verschillende soorten paragnosten met verschillende gaven, al kunnen ze soms ook verschillende gaven tegelijk hebben en die inzetten. Zo kan een tarotlezer die helderziend is je kaarten ook interpreteren met behulp van haar paranormale gaven.

Een goede helderziende:

1. Helpt je om je keuzes af te wegen. De helderziende zal geen beslissingen voor je nemen of je zeggen wat je moet doen, maar je verschillende scenario’s geven zodat jij met je vrije wil kunt kiezen wat je gaat doen.

2. Geeft je hoop. Een goede helderziende benadrukt de keuzen die we hebben.

3. Stelt weinig vragen. Als een helderziende erg veel vragen stelt, dan heeft hij misschien moeite om zich met je te verbinden of hij probeert vragen aan je te ontlokken. Dat betekent niet dat je helemaal niks moet vertellen. Een korte uitleg van je probleem en ‘fysieke gegevens’ zoals je naam en je geboortedatum kunnen de helderziende helpen om met je te verbinden.

4. Is er voor jou. Een goede helderziende probeert je niet af te leiden door een ‘gezellig gesprekje’ met je aan te knopen of over hun eigen problemen te praten. De kans is groot dat hij of zij dit alleen doet om tijd te rekken en dus meer geld te verdienen (geldt dus voornamelijk voor paralijnen).

5. Zegt de waarheid. Een goede helderziende zal de cliënt niet naar de mond spreken en antwoorden geven die ze (vaak oh zo overduidelijk) willen horen.

Een slechte helderziende zal:

1. Je vertellen dat hij en alleen hij je toekomst kan veranderen en je vervolgens extra geld berekenen voor de ‘diensten’. Dit soort mensen zeggen je bijvoorbeeld dat je vervloekt bent of dat je ex weer bij je terugkomt of de loterij zult winnen ALS je maar die dure sessie/spreuk/wat dan ook koopt.

2. Je laten geloven dat je toekomst al vast ligt. Dat is niet waar. Iedereen heeft een vrije wil en je kunt je toekomst altijd veranderen.

3. Je vertellen dat je terug moet komen voor meer sessies om je te helpen. Dit werkt verslaving in de hand. Een goede helderziende zal je aansporen om op je eigen intuitie te vertrouwen en je hierin versterken.

4. Van een script lezen. Als ze droog praten, alsof ze letterlijk van een script lezen, loop dan snel weg of hang op. De kans is groot dat het ook echt zo is. De meeste mensen hebben dezelfde wensen: geld en liefde (liefst beide). Het is dus niet moeilijk om te gokken waar iemand voor komt.

Is een helderziende die over de telefoon werkt wel te vertrouwen?

Dat is een goede vraag. Je wordt natuurlijk doodgegooid met allerlij para- en astrolijnen en ze hebben nou niet bepaald een goede reputatie. En soms ook terecht. Zo zijn er lijnen er alleen zijn om geld te verdienen en waarbij de lezers gewoon van een script zitten te lezen of gewoon een beetje zitten te gokken.

Maar dat betekent nog niet dat alle spiritueel lezers die via de telefoon werken ook slecht zijn. Een reading via de telefoon heeft ook veel voordelen. Behalve kostenbesparing en comfort voor beide partijen (praktijkruimten zijn duur!), biedt het ook een soort bescherming: de reader zal zich niet zo snel (onbewust) laten beïnvloeden door wat hij of zij fysiek zou kunnen waarnemen als de cliënt wel persoonlijk aanwezig zou zijn.

De echtheid van een helderziende wordt in wetenschappelijk onderzoeken ook juist altijd onderzocht door een scherm te plaatsen tussen de reader en degene die de reading krijgt.

Zo wordt de reader als het ware gedwongen om echt op een etherisch niveau te lezen.

Het is dus een kwestie van jouw persoonlijke voorkeur en vooral ook jouw intuitie.

Nog een paar laatste punten:

– Onderzoek de website of het profiel van de helderziende van jouw keuze. Google desnoods zijn of haar naam.
– Ga niet voor de eerste de beste. Neem rustig de tijd en bekijk zoveel mogelijk websites/profielen.
– Doe niet vaker dan een keer per jaar een reading. Voorkom helderziendeverslaving!

Write A Comment