Zelfs met een paar ingrediënten uit je keukenkastje kun je je voel- en zichtbare resultaten behalen! Laat een masker (of je die nu zelf maakt of koopt) ongeveer 10-15 minuten zitten. Reinig daarna je huid met water en breng wat vochtinbrengende creme aan. Voor je een masker aanbrengt, kun je natuurlijk ook eerst een scrub gebruiken, zodat je huid de ingrediënten van het gezichtsmasker optimaal kan opnemen.

Je kunt deze recepten om zelf gezichtsmaskers te maken natuurlijk ook als inspiratie gebruiken en zelf je eigen mengsels te maken!

Gezichtsmasker met havermout en jojoba-olie

Havermout heeft een kalmerend, exfoliërend en diep reinigend effect. Het glycolzuur in de rietsuiker versterken de exfoliërende werking van de havermout, en jojoba-olie is een goede vochtinbrenger die je poriën niet verstopt. Het citroensap werkt bacteriëndodend. Dit masker is dus ook geschikt voor de onzuivere huid.

Ingrediënten:
3 eetlepels havermout
1 theelepel suiker
1 eetlepel jojoba-olie
sap van een halve citroen

Voor een optimaal resultaat kun je het beste de havermout even fijnmalen in een koffiemolen of mixer. Eventueel kun je ook de jojoba-olie vervangen door olijfolie, maar dit wordt afgeraden voor mensen met een onzuivere of vette huid.

Gezichtsmasker van honing en havermout

Naast havermout maken we hier ook gebruik van honing. Honing heeft een antiseptische werking, is ontzettend voedend en helpt je huid te genezen en littekens te voorkomen of verminderen. Honing helpt ook bij het verminderen van rimpels en werkt vochtinbrengend. Zeer geschikt voor de rijpere en/of onzuivere huid.

Ingrediënten:

1 eetlepel honing
1 eetlepel havermout (liefst gemalen)

Meng de ingrediënten door elkaar. Als de substantie té plakkerig en dik is, voeg dan een klein beetje lauw water toe.

Gezichtsmasker met honing, yoghurt en havermout

In dit recept zorgt de honing ervoor dat je huid de voedingsstoffen uit de yoghurt beter kan opnemen. Dit recept is bijzonder weldadig en geschikt voor alle huidtypen.

¼ kopje ongezoete yoghurt (eventueel karnemelk)
½ kopje havermout (gemalen)
2 eetlepels honing

Meng de ingrediënten tot je een gladde substantie hebt verkregen. Dit simpele masker kan dagelijks gebruikt worden.

Ayurvedisch gezichtsmasker

In dit gezichtsmasker wordt gebruik gemaakt van kurkuma, ook wel geelwortel genoemd. Kurkuma bevat bijzonder veel antioxidanten en heeft sterke antiseptische eigenschappen. In de ayurvedische geneeswijze wordt kurkuma vooral gebruikt tegen acne en huidveroudering. In Indiase tradities wordt de bruid voor haar bruiloft ingesmeerd met kurkuma om kwade invloeden af te wenden en voorspoed aan te roepen. Mensen met een lichte huid moeten wel goed naspoelen want van teveel kurkuma sla je letterlijk geel uit! Doe dit het liefst ’s avonds en kijk ook uit met je kleding.

Ingrediënten:

2 eetlepels kikkerwertenmeel (verkrijgbaar bij toko)
¼ theelepel kurkuma
1 eetlepel melk
1 eetlepel honing

Meng eerst het kikkerwertenmeel en de kurkuma, voeg daarna langzaam de melk en honing toe tot je een egaal geheel hebt.

Gezichtsmasker van appels

Appels bevatten AHA-fruitzuren, een natuurlijk zuur dat je huid exfolieert, waardoor je huid ook de vitaminen in de appel beter kan opnemen.

Dit gezichtsmasker werkt goed tegen rimpels en fijne lijntjes en heeft ook een blekend effect op ouderdomsvlekken.

Ingrediënten:
1 middelgrote appel (liefst Granny Smith)
2 eetlepels honing

Ontdoe de appel van de kern en pureer hem in een hakmolen. Voeg daarna de honing toe en breng het op je gezicht aan als heerlijk gezichtsmasker.

Write A Comment