Dit recept voor intense gemberthee is perfect voor als je ziek of verkouden bent!

De achtergrond van deze gemberthee

De brahmastra was volgens de Indiase mythologie een enorm krachtig wapen dat was geschapen door de god Brahma en dezelfde vernietigende kracht had als de moderne atoombom: het kon een heel leger verwoesten, het land werd vernietigd en onbewerkbaar, omwonenden werden onvruchtbaar. De gebruiker kon het wapen maar één keer in zijn leven gebruiken en hij kon het alleen aanroepen door de juiste mantra’s met perfecte concentratie aan te roepen.

En deze brahmastra gemberthee zou net zo’n krachtig wapen zijn tegen griep of verkoudheid als de bom. Dit is geen thee om lekker even te drinken met een boekje en een koekje, maar echt een medicijn. Deze thee was erg populair toen ik in de ashram woonde van Radhadesh, een spirituele leefgemeenschap in de Ardennen, dus toen ik vorige week geveld werd door de griep, wist ik meteen wat ik kon doen om me weer wat beter te voelen.

De helende eigenschappen van deze gemberthee

Zowel gember als cayennepeper staan bekend om hun helende en immuunversterkende eigenschappen. De citroen geeft je een flinke dosis vitamine C, en de honing zorgt er volgens de ayurvedische leer voor dat je de medicinale eigenschappen van de kruiden beter kunt opnemen.

Ik kan niet beloven dat je direct beter wordt door deze brahmastra gemberthee, maar wel dat je je er beter door voelt. Je krijgt het lekker warm en begint te zweten, je bloed begint beter te stromen, vastzittend snot komt los en je krijgt meer energie!

Brahmastra gemberthee recept

Wat je nodig hebt:

1,5 liter water
2 citroenen
10 cm verse gember
honing (naar smaak)
½-2 theelepels cayennepeper

Begin met een klein beetje cayennepeper want het kan behoorlijk intens zijn als je het niet gewend bent.

Snij de gember in kleine stukjes of maal het met een keukenmachine zo fijn mogelijk (voeg een beetje water toe zodat het wat makkelijker gaat). Breng het water in een pan aan de kook en voeg de gember toe. Laat het zo lang mogelijk pruttelen, van 5 minuten tot 2 uur – hoe langer hoe beter, maar kort getrokken is het ook al krachtig. Voeg in de laatste paar minuten de cayennepeper toe. Pers de citroenen en voeg het sap toe op het eind. Voeg zoveel honing toe als je lekker vindt, maar voeg het pas in je kopje toe. Honing mag volgens de ayurvedische leer namelijk niet direct verhit worden, omdat het dan de medicinale werking verliest. Aan warme thee toevoegen is wel prima.

Succes en beterschap!

Write A Comment